همه چیز راجع به ویزای شینگن و نحوه دریافت آن
ویزای شینگن (شنگن) به نوعی روادید گفته می شود که جهت ورود به کشورهای عضو پیمان شینگن به صورت کوتاه مدت و یا بلند مدت از آن استفاده می شود.
جهت دریافت ویزای شینگن با همکاران ما تماس حاصل نمایید : ۸۸۵۴۲۰۹۴-۰۲۱
اما منظور از کشورهای عضو پیمان شینگن چیست ؟
پیمان شینگن در سال ۱۹۸۵ در روستایی به نام شینگن (یا همان شنگن) در لوکزامبورگ به تصویب رسید. بر اساس مفاد این پیمان، ابتدا شهروندان ۶ کشور اروپایی میتوانستند بدون اخذ روادید به این کشورها سفر کنند. چندی بعد، کشورهای دیگری نیز به این پیمان پیوستند.
در حال حاضر شهروندان ۲۶ کشور اروپایی میتوانند بدون دریافت ویزا بین این کشورها رفت و آمد کنند. بعضی کشورهای اروپا اما هنوز عضو کامل قرارداد شینگن نیستند و تنها بعضی از مفاد آن را پذیرفتهاند.

ویزای شینگن
کشورهایی که کلیت پیمان شینگن را پذیرفتهاند و «اعضای شینگن» به حساب میآیند عبارتند از :
«بلژیک، دانمارک، آلمان، استونی، فنلاند، فرانسه، یونان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، اتریش، لهستان، پرتغال، سوئد، سوئیس، اسلوواکی، اسلوونی، اسپانیا، جمهوری چک ، مجارستان و لیختن اشتاین»
کشورهایی که به طور کامل در پیمان شینگن عضویت ندارند عبارتند از: انگلستان، ایرلند، بلغارستان، ، قبرس، رومانی.
حالا که با پیمان شینگن آشنا شدید، توضیح ویزای شینگن بسیار ساده است:
شما با داشتن ویزای شینگن می توانید مانند شهروندان کشورهای عضو این پیمان به سایر کشورهای عضو شینگن نیز سفر کنید. البته باید توجه داشته باشید سفر شما از کشوری آغاز خواهد شد که از طریق آن ویزای شینگن را دریافت نموده اید.
مثلا اگر جهت دریافت ویزای شینگن از طریق کشور هلند اقدام کرده باشید، می بایست ابتدا به این کشور سفر کنید و سپس از آنجا به کشورهای دیگر نظیر فرانسه و … بروید.

ویزای شینگن
معرفی انواع ویزای شینگن
بطور کل چهار نوع ویزای شینگن صادر می شود که عبارتند از :
ویزای ترانزیت (A) : برای افرادی که بین دو کشور خارجی سفر میکنند و در این سفر ناچار هستند از یکی از کشورهای عضو شینگن عبور نمایند. (مانند استفاده از پروازهایی که توقف اجباری در فرودگاه این کشورها دارند) |
ویزای عبور (B) : یعنی مسافر میتواند از فرودگاه خارج شود و از شینگن به عنوان منطقه عبوری استفاده کند تا از طریق زمینی خود را به کشوری در خارج از محدوده شینگن برساند. |
ویزای توریستی (C) : برای سفر موقت با هدف درمان پزشکی، گردشگری و بازدید از کشورهای مورد نظر (این نوع ویزا اکثرا مورد درخواست ایرانی ها می باشد) |
ویزای بلند مدت (D) : معمولا تاجران و بازرگانان از آن استفاده میکنند تا بتوانند در طی سال چندین بار به شینگن وارد و از آن خارج شوند. |
توجه: در ویزای نوع (A) مسافر نمیتواند از فرودگاه خارج شود، فقط میتواند در یکی از فرودگاههای شینگن پرواز خود را عوض کند.
نحوه دریافت ویزای شینگن
قبل از اقدام جهت دریافت ویزای شینگن، لازم است مشخص نمایید از طریق کدام کشور می خواهید درخواست دهید. این مسئله که شانس موافقت با ویزای شما در کدام کشور بیشتر خواهد بود بسیار حائز اهمیت است.
البته مواردی همچون دسترسی به سفارتخانه کشور مورد نظر و هزینه های مربوطه نیز بسیار مهم خواهد بود.
تعیین وقت سفارت جهت مصاحبه
بهتر است قبل از آماده کردن مدارک برای تعیین وقت سفارت اقدام کنید. درخواست تعیین وقت با توجه به سفارت کشور مورد نظر، به صورت حضوری، تلفنی یا اینترنتی به مسافر داده میشود. سوالهای مصاحبه سفارت معمولا سوالهایی کلی در مورد خود شخص و دلایل سفر خواهد بود. عکس و اثر انگشت مسافر نیز در زمان مصاحبه برای ثبت در سیستم VIS گرفته میشود.
تکمیل فرم درخواست ویزای شینگن
همانطور که می دانید، اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری، تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است که می توانید آن را از سفارت مربوطه به صورت حضوری یا اینترنتی تهیه نمایید.
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن
مدارکی که باید در روز مصاحبه همراه داشته باشید شامل موارد زیر است:
۱- فرم تکمیلشده درخواست ویزا: همان فرمی که در مرحله اول تکمیل کردید
۲- شناسنامه ایرانی: ترجمهی رسمی شناسنامه با فتوکپی از تمام صفحات باید حتماً موجود باشد.
۳- گذرنامه: اعتبار گذرنامه باید حداقل شش ماه بعد از تاریخ درخواست ویزا باشد. کپی گذرنامه را تنها از صفحات یک تا پنج و همینطور صفحاتی که در آنها مهر ویزا خورده، تهیه کنید.
۴-سه قطعه عکس رنگی: در صورتی که عکس همراهان در گذرنامهی متقاضی باشد، باید برای همراهان نیز دو قطعه عکس در مدارک در نظر بگیرید. (عکس رنگی، زمینه سفید، تمام رخ، جدید که کاملا با ظاهر فعلی صاحب عکس همخوانی داشته باشد، در ابعاد ۶ در ۴ باشد.)
(اسناد رسمی شغلی و منابع مالی)
۱- گواهی اشتغال به کار که روی سربرگ رسمی محل کار، با امضای مدیر عامل و ذکر سمت شغلی، حقوق ماهانه و مدت زمان اشتغال به کار باشد. (لازم است که این مدارک به همراه ترجمهشان به سفارت ارائه داده شوند.)
۲- پرینت حساب بانکی: گردش سه ماه آخر و مانده حساب که روی سربرگ انگلیسی بانک و مهر شده باشد.
۳- در صورت داشتن بیمه کاری، سوابق سه ماه آخر قبل از درخواست ویزا
۴- در صورت داشتن سند ملکی به نام شخص درخواست کننده؛ اصل و ترجمه سند که اصل سند هنگام تحویل بقیه مدارک به مسافر بازگردانده خواهد شد.
۵- بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد
۶- بیمه مسافرتی: برای کل مدت زمان سفر که باید حداقل هزینه ۳۰ هزار یورو را برای هر مسافر پوشش دهد. متقاضیان ویزا باید بیمه مسافرت فردی یا جمعی داشته باشند.
۷- برگه تائیدیه رزرواسیون هتل (واچر): برای کل مدت اقامت و مطابق با تاریخ بلیط رفت و برگشت.
۸- دعوتنامه: اصل دعوتنامه که شخص دعوتکننده از کشور مقصد برای مسافر فرستاده.
توجه: اگر دعوتنامه داشته باشید نیازی به برگه رزرواسیون هتل نخواهید داشت!
مدارک ترجمه شده، نیاز به مهر دادگستری دارند که معمولاً دارالترجمهها خودشان پس از ترجمه مدارک، برای گرفتن این مهر اقدام میکنند.

ویزای شینگن